10 tips for att gör din övergång till paleo lite enklare!

1. Njut av din mat! Gillar du inte det du äter är det bara en tidsfråga innan du ger upp och faller tillbaka till gamla invanda mönster. Så fort detta sker kommer du inte längre att kunna hålla din paleo-hälsa.

2. Gör mat i förväg. Spendera ett par timmar i början av veckan och gör matlådor. Detta sparar tid och tryggar dina kommande måltider. Förutom det så är det kul att experimentera i köket med flera rätter eller variationer på rätter vid ett och samma tillfälle.

3. Tillaga mer än du behöver. Detta faller i linje med föregående punkt och du har en sund bakupp som gör allt lättare.

4. Var inte slavisk om du inte behöver. Istället för att fanatiskt hålla sig till 110% paleo kan du minimera intaget av de onyttiga delarna. Ät en näve chics istället för en hel påse. Inga chics är förstås bättre men en nedtrappning är lättare och utmanar din karaktär på ett mildare sätt.

5. Ha inte "skit" hemma. Undvik att ha dålig mat och skräpmat hemma. Finns det i kylen, frysen eller skafferiet betyder det att du förr eller senare kommer att äta det.

6. Se till att dina förråd aldrig är tömda. Finns det alltid någon form av paleomat hemma är det enklare att undvika den där "onda" behandlade skräpmaten.

7. Planera din matvecka. Genom att förutbestämma vad du skall äta vet du vad du behöver inhandla och vad du har. Detta gör det enklare att leva efter paleons idéer samtidigt som det sparar tid.

8. Förvara en burk med makrill eller tonfisk lite här och var (i bilen, på kontoret, i handväskan) så har du alltid tillgång till ett bra extra mål när så behövs.

9. Lär dig använda olika kryddor och örter… det finns mer än salt och peppar faktiskt. En ny ört kan helt och hållet ändra på en annars så vanlig rätt. Experimentera!

10. Se till att grönsakerna du äter är av så många olika färger som möjligt då blir de inte bara roligare att titta på, de kommer också smaka bättre och ge dig en bredare uppsättning av naturliga vitaminer och antioxidanter!

Men framför allt NJUT AV LIVET!